Et bud på hvordan fremtidens afregning på mobiltrafik ser ud

Fremtiden for mobilabonnementer er lav afregning, dette giver afregning hvor der afregnes et fast beløb om måneden for et på forhånd bestemt antal timer, antal tekst beskeder og antal MB data. den type for afregning har i noget tid været praksis hos de mindre selskaber, men der er meget der tyder på at de større mobilselskaber i dag også starter at udbyde denne type for betaling.

Det store spørgsmål er så om det kommer til at gøre mobilmarkedet mere gennemskueligt for forbrugeren og om det resultere i billigere priser.  ser det meget mere nemt ud, i forhold til mobil abonnementer hvor man betaler efter hvert minut eller sekund, men hvor der forekommer andre tillæg og specielle takster der kan gøre det dyrt eller billigt.
Dog er det ikke nær så simpelt. Når tele selskaberne hen ad vejen begynder at tilbyde såkaldt flat rate på mobil abonnementet ønsker de stadig at øge deres indtjening mest muligt og et af de midler er stor overtaksering hvis du overstiger hvad ens mobilabonnement tilbyder. Hvis du f.eks. har et mobiltelefon abonnement der giver 5 timers taleforbrug om måneden og du taler i hele 8 timer per måned, skal du betale for de 3 yderligere timer, og du kommer her til at betale meget ekstra.

Teleselskaberne tror simpelthen at du som slutforbruger ikke får taget det helt rigtige mobiltelefon abonnement og herved forholdsvist ofte kommer til at afregne en relativ stor regning på de minutter, tekst beskeder og de MB data der er udover dit mobilabonnement.
Som udgangspunkt ser det ud til at vi får et gennemskueligt mobiltelefoni marked, men det er altså ikke helt sandt,  det umiddelbart ser ud til vi får mere gennemskuelighed og måske også billigere mobilabonnementer, så sandheden er det altså ikke helt.

På den positive side er der kommet et nyt regelsæt omkring priserne på mobil taletid, men også mobil data når du er i udlandet og anvender din mobil tlf. med dit normale danske abonnement. Dette gør at der i dag er kommet en grænse for hvor meget du skal betale, og det er meget sikkert at vi ikke har fået det sidste at se her endnu.

Mobil datatrafik boomer næsten den ene måned mere end den anden, og der er flere der får mobiler der kan anvendes til mail programmer, facebook og surfing på nettet via mobilen, og jo flere brugere, jo mere volumen. Som markedet bliver større er det mere interessant for mobiltelefoni udbydere at konkurrere om de værdifulde kunder, og dermed kommer vi med sikkerhed til at se fald i prisen på data trafik.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>