Hvordan dækker dit mobilselskab?

Kender du det, at du har en rigtig vigtig samtale over mobiltelefonen, hvor du pludselig afbrydes af stilheden? Stilheden er udtryk for manglende mobildækning, og du kan pga. dette ikke ringe personen op igen, før du igen har signal. Du opbygger i sådanne situationer en vrede til dit mobilselskab, som kan afgøre, hvorvidt du skifter med det samme, du har mulighed for det.

Tjek din dækning

Det kommer nok ikke som den store overraskelse for dig, men hvordan selskaberne dækker mobilmarkedet, kommer helt an på det enkelte selskab. De dækker således meget forskelligt, hvor nogle selskaber sågar har som deres kerneydelse at kunne levere den bedste mobildækning (se hvilke). På den anden side har nogle selskaber også som en del af deres koncept at have en dårligere dækning, men til gengæld en langt lavere pris.

Umiddelbart kan det vække undren over sådanne strategivalg, men ved nærmere eftertanke giver det mening. Har et teleselskab således deres primære målgruppe i de store byer, hvor de leverer fin dækning, har de gjort dette segment til deres faste indtægtskilde. Øvrige segmenter som bor f.eks. på landet opnår ikke samme dækning, man kan godt samtidig få en udemærket dækning i forhold til deres behov.

Men bor du på landet og bruger din mobil meget, kan du ikke finde tilfredshed i sådanne teleselskaber.

 

Pligt til solid dækning

Ifølge Erhvervsstyrelsen har teleselskaberne pligt til at dække minimum 98 % af Danmark, således der kommer så få dækningshuller som muligt.  Det er dog ikke alle steder, der faktisk er en gennemsnitlig dækning, hvilket også var oppe at vende i medierne i 2013. Der var således nogle steder, hvor der boede ganske få mennesker samtidig med at disse personer oplevede rigtig dårlig mobildækning. Problemstillingen var, at der ikke var nogen teleselskaber som havde en økonomisk eller forretningsmæssig interesse i at investerer i opsætning af nye telemaster i disse ydre områder. Den mulige indtægt var for lille til, at det var økonomisk rentabelt, da der simpelthen boede for få mennesker.

Løsningen på dette problem venter vi stadig på, så vi alle kan få den mest optimale dækning.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>