Testamente – tag dine forholdsregler

Der er mange grunde til at skrive testamente, en af dem er for at sikre din samlever i tilfælde af din død. Det er nemlig sådan at man, når forholdet er af kortere karakter, ikke nødvendigvis arver sin samlever når denne dør. Derfor er det vigtigt at skrive testamente, såfremt man ønsker denne skal arve.

Familien

Udover sin samlever skal man naturligvis have øje for familien. Mange skænderier og uvenskab er startet pga. arve-stridigheder. Det er vigtigt man tilgodeser alle på en god måde, så arv ikke bliver kilden til skænderier og uvenskab.

Samlever

Som nævnt i indledningen så kan der være tilfælde hvor et papirløst forhold gør at den efterladte partner ikke har krav på arv overhovedet. Det kan være man bor i et hus sammen, og udover sorgen den efterladte skal kæmpe med, skal vedkommende måske også gå fra hus og hjem, hvis der ingen arv er til vedkommende.

Typer af testamenter

Der er flere forskellige typer testamenter, og det bedste er til enhver tid notartestamentet. Et notartestamente betyder at testamentet underskrives i skifteretten, foran en dommer, og at en kopi opbevares i skifterettens arkiv. Det sikrer at testamentet altid kommer frem efter din død, og det sikrer samtidig med næsten 100 % sikkerhed, at testamentet ikke kan ændres efter din død

Der er nemlig situationer hvor forbigåede arvinger prøver at få gjort et testamente ugyldigt, og et notartestamente er altså den klart sikreste vej, til at det ikke kommer til at ske.

 

 

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>